През юни 2012 г. ще е готов паркингът на бул. „Цариградско шосе" 01

През юни 2012 г. ще е готов паркингът на бул. „Цариградско шосе“

Паркингът е за 1300 автомобила, обяви Йорданка Фандъкова на конференцията застратегическа инфраструктура.

Кметът на София подчерта, че е много трудно да се осигури изпълнението на инфраструктурните проекти в София, като метрото например, без да бъде блокирано движението в града. Това според кмета е голямо предизвикателство.

Фандъкова каза, че е изключително важно строителството на четири големи паркинга в София. Още през юни 2012 г. трябва да бъде готов и завършен паркингът за 1300 автомобила на бул. „Цариградско шосе“. Това ще облекчи изключително много трафика в София, каза Фандъкова и даде за пример проекта на Столична община по ОПРР за интегриран градски транспорт. Той включва система за управление на трафика на 20 кръстовища, монтиране на 600 информационни табла и доставка на 50 нови тролейбуса. През 2010 г. са доставени 30 нови тролейбуса с климатици и с доставката на тези 50 ще бъдат осигурени на 100% нови тролейбуса в градския транспорт на София, каза Фандъкова.

През май ще започне и изграждането на кръстовището на две нива на бул. „Андрей Ляпчев“ и бул. „Сахаров“ в квартал „Младост“, обяви тя.