„СИДИРАМА“ ООД въведе в експлоатация обект „Търговска сграда с офиси и подземни складове“ на „СИМА“ ООД 01

„СИДИРАМА“ ООД въведе в експлоатация обект „Търговска сграда с офиси и подземни складове“ на „СИМА“ ООД

На обекта „СИДИРАМА“ ООД изпълни функциите строителен надзор, инвеститорски контрол и енергийна ефективност.

Сградата е новоизградена, предназначена основно за търговска дейност и е свободно стояща. В нея се  включват два търговски етажа на един фирмен магазин с два самостоятелни входа и трети етаж,  изцяло офисен, решен като свободно пространство (open spaсe).

В две сутеренни нива са разположени основно складове за фирмените нужди на търговската дейност. Покривът е плосък, снабден с излаз от евакуационното стълбище с метална самозатваряща се врата и е изцяло неизползваем.

Постигнат е клас А по скалата на енергопотреблението. Използваните съвременни материали за сградата са основно окачени остъклени и плътни фасади на финландската фирма Rukki”.

Отоплението и климатизацията на сградата е решено с 3 бр. „VRF” системи, индивидуални за всеки етаж, както и с ел. радиатори за санитарните и помощни помещения. Осигурено е автоматично регулиране на микроклимата във всяка зона/стая. Изградени са отоплителни, вентилационни и климатични инсталации за различните помещения, съгласно действащите норми. През летният режим е предвидено охлаждане на търговската и офисната част на сградата.