Уникални стъклени балкони на небостъргача Willis Tower в Чикаго 01

Уникални стъклени балкони на небостъргача Willis Tower в Чикаго

Най-високата сграда в САЩ и най-високата сграда в света за периода 1974-1998г. (в момента №7 по височина) намери още един начин за привличане на туристи. На 103-тия етаж на небостъргача Willis Tower са монтирани четири специални стъклени балкона (кутии), които осигуряват панорамен изглед на Чикаго и съседните области, а при ясно време погледът ви може да достигне дори до съседните райони на щатите Индиана, Мичиган и Уисконсин. Атракцията привлича по около 1,3 милиона туристи годишно.
Стъклените балкони са добавени от западната фасада на сградата и са на височина 412м от терена. Те носят името “The Ledge” и откриват пред посетителите невероятна гледка. Всички усетили тръпката са единодушни: “Първата стъпка е най-трудната”.
Всяка “кутия” има височина 3м, дължина – 3м, и широчина – 1,2м. За направата на стените са използвани специални стъклени панели с дебелина 3,8см. Цялата кутия виси на стоманена подпорна конструкция, движи се по релси и може да се прибира обратно в сградата за почистване и поддръжка.