Официално се открива новата спортна зала в София 02

Официално се открива новата спортна зала в София

На 30 юли ще бъде официалното откриване на новата спортна зала в София – “Арена Армеец”. В 17,00ч. започва шоу-спектакъл на известни български певци и денс формации, а час и половина по-късно е старта на приятелския волейболен мач между отборите на България и Сърбия.
Входът за срещата е свободен и очакванията са за пълна зала и неповторима атмосфера. Лично премиерът на България Бойко Борисов и сръбският му колега Борис Тадич ще присъстват на официалното откриване.
Влизането в залата ще става с безплатни билети като всеки привърженик ще може да вземе само по два пропуска. Ценните хартийки вероятно ще бъдат пуснати едва на 29 юли, с цел да се осъществи контрол върху бройката на хората, които ще влязат в залата, тъй като при изпълване на капацитета й, вратите ще бъдат затворени.
Специално за велосипедистите се изгражда велоалея от северната страна на залата.
Застрахователното дружество “Армеец“ стана победител в конкурса за генерален спонсор на съоръжението. Договорът с дружеството ще е за 5 години, а с годишната вноска ще се покрива съществена част от разходите за поддръжка на залата. Тя е около 2,5 млн. лева годишно, а спонсорството ще струва на “Армеец“ между 1,2–1,6 млн. лева. Окончателната стойност на новата зала, изградена от “Главболгарстрой“, е 108 млн. лева с ДДС.