Официално стартира –Голф игрище “Тракийски скали” – един от най-престижните обекти на “СИДИРАМА” ООД 01

Официално стартира –Голф игрище “Тракийски скали” – един от най-престижните обекти на “СИДИРАМА” ООД

Въведе се в експлоатация обект Голф игрище – “Тракийски скали” гр. Каварна, което е 3-то по сложност голф игрище в света.
Специално за откриването в България пристигнаха повече от 200 светски личности, инвеститори, голфъри и журналисти от Лондон, Ню Йорк, Шанхай, Берлин, Париж, Бомбай и Москва. Присъстваха и български официални гости – г-н Бойко Борисов – премиер, г-жа Нона Караджова – министър на околната среда и водите, г-н Мирослав Найденов – министър на земеделието и храните,  г-н Цонко Цонев – кмет на община Каварна, г-н Желязко Желязков – областен Управител на област Добрич и др.
Thracian Cliffs е разположено на площ от 164 хектара скалиста местност край морето. Игрището е проектирано така, че да се вписва отлично в естествения терен и да е едно от предизвикателните голф игрища по света. Проектираното от Гари Плеър Signature голф игрище с 18 дупки е най-интересниото място в курорта със своите 4,5 км пресечен терен над скалите и е най-важният проект в портфолиото на Гари Плеър за 2011 година.
Още преди две години самият дизайнер го обяви за Pebble Beach на Европа – изключително признание, като се има предвид, че Pebble Beach (САЩ) е едно от най-класните игрища в цял свят. Това е и едно от малкото игрища в света, на което от всяка от 18-те дупки се открива великолепен изглед към скалите и морето.
Проектът на Гари Плеър е истинско предизвикателство за голфърите. Но благодарение на модерния дизайн и няколкото начални площадки на всяка дупка, игрището е напълно достъпно за играчи от всички нива. За всяка дупка може спокойно да се каже, че е емблематична, но безспорно най-атрактивна е № 6. Тя е разположена на върха на скала, а грийнът й е 40 метра по-надолу, само на крачка от вълните на Черно море. Играта от задното тий със сигурност не е за хора със слаби сърца, тъй като разстоянието е над 220 метра.
В Thracian Cliffs има изумителни гледки към морето, съхраненото естествено очарование на природния парк „Калиакра“, 2 км плажна ивица, SPA-център, спортни съоръжения, отлични гурме ресторанти – и всичко това на фона на изумителни пейзажи и обслужване на най-високо ниво.